Vragen en antwoorden

 • De chape droogt veel sneller. Begin veel vroeger met het plaatsen van parket, laminaat, ...
 • Het pleisterwerk droogt veel sneller. Begin veel vroeger met schilderen.
 • Geen schimmelvorming op de muren tijdens het droogproces.
 • Met een bouwdroger kan u tot 200 % besparen op stookkosten gedurende het eerste jaar.
 • Zonder bouwdroger duurt het minstens een jaar voor uw nieuwbouw volledig uitgedroogd is.
 • Een gemiddelde nieuwbouwwoning bevat 5000 liter bouwvocht.
 • Denk aan uw gezondheid. Verhuis naar uw nieuwe woning met een normale luchtvochtigheid.

Ramen en deuren dienen geplaatst te zijn, het gebouw moet kunnen afgesloten worden van de buitenlucht. Het is ook belangrijk dat de ruimte vorstvrij is. Het meest aangewezen is te starten met bouwdroging na het plak- en chapewerk. Op dat moment zijn de meest waterhoudende werken achter de rug. Na het aanbrengen van het pleisterwerk dient U 24 uur te wachten met het starten van de bouwdrogers. Na de chape werken is dat 7 dagen. Na deze periodes kan er zonder enig probleem gestart worden met de bouwdroging.

Vochtige lucht wordt door de bouwdroger aangezogen en gekoeld waardoor het vocht in de lucht condenseert. Het gecondenseerde water wordt afgevoerd langs de afvoerslang. Daarna wordt de droge lucht weer opgewarmd en uitgeblazen.

Uw chape van 5 cm dik kunnen we droog maken op ongeveer 5 weken. Hebt u een dikkere chape, dan rekenen wij graag voor u de droogtijd uit.

Pleisterwerk van +/- 1 à 2 cm dik kunnen we schilderklaar maken op ongeveer 2 weken.

 • Door het plaatsen van een krachtige ventilator. Deze kan de ontvochtigingscapaciteit met 30% doen toenemen. Door de sterkere luchtstroming langs het materiaaloppervlak vindt er een snellere verdamping plaats en des te sneller gaat het droogproces. Nooit de ventilatoren rechtstreeks op de muren en/of plafonds laten blazen, maar steeds langs de oppervlakten laten blazen.
 • Door het plaatsen van een verwarmingstoestel. Tussen 0 °C en 7 °C geven materialen echter weinig vocht af, hoe warmer het gebouw hoe meer vocht de muren afgeven. In de wintermaanden is het dus aan te raden bij te verwarmen. Hiervoor hebben wij verwarmingstoestellen die speciaal ontwikkeld zijn voor bouwdroging.
 • Voor een appartement of een kleinere woning tot 400 m³ adviseren wij het type bouwdroger AMT 60-E in combinatie met een ventilator TTV 4500.
 • Voor een middelgrote of grote woning tot 800 m³ adviseren wij het type bouwdroger DF 800 in combinatie met een ventilator TTV 4500.
 • Indien de temperatuur in uw woning beneden de 12 °C zakt, raden wij één of meerdere elektrische verwarmingstoestellen aan van het type DFE 25.
 • Voor grotere ruimtes stellen wij u een bouwdroog combinatie voor op maat.

Om verdere schade te voorkomen en om schimmelvorming te vermijden is het aangewezen om een bouwdroger in te zetten. Door de zeer hoge ontvochtigingscapaciteit van onze bouwdrogers is het object met waterschade zeer snel te drogen, zeker als er ook ventilatoren ingezet worden.

Er zij geen nadelen met de professionele bouwdrogers van bouwdrogen.com die werken volgens het condensatieprincipe. Onze bouwdrogers zorgen voor ongeveer 40% relatieve vochtigheid.

Er zijn verschillende soorten oorzaken mogelijk: lek aan sanitaire leidingen, lek aan cv-leidingen, opstijgend vocht,... Voor een goede analyse kan u ons contacteren via onze zusterfirma www.lekopsporing.be. We zoeken dan eerst de oorzaak op en zorgen vervolgens voor een rappe droging van uw gebouw.

© Van Hese BVBA - Verhuur van bouwdrogers - www.bouwdrogen.com